Офис мебел за офиси

Офис мебели, офис мебел

Запази във фаворитиСиндикация

Мебели от Мебелите RSS 2.0
Как да спасим мебелите от набези на дървояди Печат Е-мейл
Новини за мебели - Мебели от Мартина Стил

Как да спасим мебелите от набези на дървояди

Мебелите биват нападани от дървояди /малки бели червейчета/ по ред причини, като активноста им продължава от 1 до 3 години. През този период от време засегнатите мебели са подложени на изключителна инвазия от страна на дървоядите, издълбавайки тунели и лабиринти в структурата на дървото, за което не предполагате до момента, в който не забележите че фурнирът на дървото започва да се отделя, естествено това се отнася за фурнированите мебели, а при мебелите изработени изцяло от масив през определени периоди се чува специфично скърцане.

Ако разгледате старателно засегнатите мебели ще забележите на места характерни за дървояда дупчици, които той оставя след себеси, най-лесно се откриват по нелакираните или слабо лакирани части. За това е добре преди да закупите избраните мебели да се поинтересувате за техният произход - производител, какъв материал е използван за направата, как е бил съхраняван той. Ако по време на съхненето кората на дървото не е била отстранена от талпите, това е сигурен фактор за поява на дървояди.

Попитайте също какви лакове са използвани при лакиране на мебелите, задължително това трябва да са лакове със специално предназначение. Всички останали лакове предразполагат мебелите към стареене и вредители. Нашата фирма Ви гарантира, че мебелите които изработваме за Вас са от качествена дървесина, също така можете да наблюдавате работният процес по всяко време.

Вариантите за предпазване и отстраняване на дървояда от мебелите са няколко, но най-сигурен и ефикасен начин е следният:

  1. Напояване краката на мебелите. Краката се потапят 4-5 пъти за по 5 минути в подходящ препарат за тази цел - българският импрегнант за мебели на фирма Оргахим е наскоро на пазара, но е изпитан, надежден и със много добри технически показатели, по този начин течноста се всмуква нагоре по порите на дървото - капилярен път, попива навътре и унищожава вредителите.
  2. Инжектиране на мебелите сас спринцовка на достъпните места. С помощта на спринцовка се инжектира от избраният препарат по достъпните места на мебелите - напукани части, дупчици, сглобки.
  3. Мебелите изработени от нас са неколкократно третирани с импрегнант, което ви гарантира тяхното предпазване от вредители и стареене.

Подобни мебелни новини:

Мебелни продукти със същите тагове:  полезно мебелите дървояди Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 06 ноември 2008 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+