Офис мебел за офиси

Запази във фаворитиСиндикация

Избора на матрак в обзавеждането Печат Е-мейл
Новини за мебел - Мебели и обзавеждане от мебелите

Как да изберем матрак за нашето обзавеждане

Ергономични матраци

Ергономията е част от науката, която има за цел да изучи възможностите и ограниченията на човека, като след подробни анализи направи по-лесно, взаимодействието на продктите и системите с човека.

Голяма част от живота, някои от нас, го прекарват в леглото, затова целта на матраците е да поддържат тялото в правилната му форма, като го държат далеч от изкривявания и различни мускулни болки.

Покупката на матрак 

Когато купуваме матрак, трябва да се замислим, върху множество фактори и въпроси, дали е прекалено твърд? Или много мек? Ортопедичен ли е? Има ли правилната форма съответстваща на нашето тяло?

Много изследвания са се провеждали, за сравнение на дървените легла и видовете матраци. Съответно матраците са избрани за по-удобните легла, без да се набляга, ортопедични или обикновенни са те. Между тестващите са забелязани относителни различия в лактите, колената, глезените и други части на тялото, но като цяло, удобството не е нарушено.

Болки в гърба и неспокоен сън са забелязани при по-голямата част от хората, спящи на твърд матрак. Докато едва двама от десет са споделили, че сънят им е много по-спокоен, при този вариант.

Периода на адаптация, при преминаването от обикновенно легло към матрак, отнема известен период от време, тъй като голяма част от запитаните, са споменали, че се е появила разлика в качеството на съня, преди и след прехода към матрак.

Гравитацията, също оказва голямо влияние върху съня. Действието й върху тялото се определия и от позата, в която се намираме, докато спим и тази при която сме в изправено положение. Затова до голяма степен, можем да кажем, че матраците имат антигравитационно въздействие, осигуряващо нужния баланс на тялото, дори в период на покой.

Избирайте матрака внимателно! 

Когато избирате матрак, гледайте да се съобразите с редица особенности. Важно е положението на гръбнака, докато сте легнали, а също и да не се нарушава кръвообращението и движението на тялото.

Възглавницата е много съществен детайл за добрия сън на човека. Тя не трябва да нарушава правилната извивка на гръбнака. Да синхронизира въздействието на матрака и да е максимално пригодена към фигурата на лицето, което я ползва. Нужно е още да осигурява и необходимата мекота, в зависимост от позата на тялото при сън. Да не затваря притока на въздух към лицето и да не предизвиква алергични реакции у ползвателя.


Подобни мебелни новини:

Мебелни продукти със същите тагове:  матрак избор на матрак матраци матраците обзавеждане мебели мебелите Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 31 август 2009 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+