Офис мебел за офиси

Офис мебели, офис мебел

Запази във фаворитиСиндикация

Мебели от Мебелите RSS 2.0
Избора на маса в обзавеждането Печат Е-мейл
Новини за мебел - Мебели и обзавеждане от мебелите

Масата и обзавеждането на вашия дом

Независимо, какво пространство имате в стаята си, винаги една маса, ще бъде най-подходяща. Тя може да е семпла и лека, или масивна и тежка, а защо не и старинна, гарнирана с подходящите столове. Формата на по-популярните маси е кръгла, елипсовидна и правоъгълна. При по-стари модели от началото на миналия век, присъства и така наречения "пачи крак".

За да направите правилен избор на маса, която да ви удовлетворява и да съответства на пространството на жилището ви е от значение да се съобразите с цялостния интериор на жилището. Ако вашата трапезария или друг тип стая е по-широка, нищо не ви пречи да се спрете на правоъгълна издължена или кръгла маса.

Изборът на маса 

Решаващо при избора е колко души, ще искате да седят на масата и дали ще съумеете удобно да ги настаните при различни тържества и празници. Дори при разтягаща се маса, добре съобразете пространството, отделете 60 см. пред всеки седнал, ако използвате къси страни.

Кръгли маси 

Ако гостите ви, принципно, винаги са повче на брой не се двоумете да купите кръгла маса, тя ще разреши доста от възникналите проблеми при правоъглния й аналог. Разбира се съществуват и редица неудобства при кръглите маси, при тях от диаметъра зависи колко човека ще се поберат и колко удобно ще се чувстват те. Друг проблем е, че няма да можете плътно да я долепите до стената, за разлика от правоъгълната, което създава известно неудобство при малките жилища.

Масивни маси 

Класическият избор в интериорния дизайн е масивното дърво, със своята тежест, то придава стабилност на цялостната конструкция. А оттам и вашето спокойствие е, че ще можете да танцувате и скачате върху масата, без тя да се разпадне.

Съществуват и различен модел маси с плотове, които представляват плача с естествен фурнир. Много привлекателни са и моделите от тиково дърво. То е устойчиво на влага и ви позволява миене директно с влажен парцал. Разбира се съществуват и лакови покрития, предпазващи по-същия начин повърхността на масата.

Други типове маси 

Друг тип красиви маси са ратанови или метални маси със стъклен плот. Използва се и синтактичния материал верзалит, при семейства с малки деца. Той притежава висока устойчивост и трудно може да бъде повреден или надраскан, устойчив е на висока температура.

И накрая не забравяйте, че красиво подредената маса, с висяща покривка, не повече от 20 см, винаги е в състояние да събуди възхищение и у най-придирчивите ви посетители. Остава само вкусната храна и доброто настроение.

Какво предлагаме ние от Мебелите? Предлагаме голям избор на маси от дърво и маси от ПДЧ.


Подобни мебелни новини:

Мебелни продукти със същите тагове:  маса избор на маса маси мебели полезно за масите кръгли маси кръгла маса масата мебелите обзавеждане Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 31 август 2009 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+