Офис мебел за офиси

Офис мебели, офис мебел

Запази във фаворитиСиндикация

Мебели от Мебелите RSS 2.0
Избор на стол в обзавеждането Печат Е-мейл
Новини за мебел - Мебели и обзавеждане от мебелите

Избора на стол в обзавеждането

Също както при спокойният сън, така и много професии изискват от работещите, часове наред да прекарат в седнало положение. А дори и много повече, те седят докато шофират или докато се хранят, седят докато гледат телевизия, а учащите прекарват времето си в университетите и училищата също седнали.

При седене тялото изисква минимално физическо натоварване, докато при стоене и ходене са нужни, значително по-големи усилята, което натоварва напрежението в лумбалната част. В съвременният свят, повечето часове в седенало положение, могат да доведат до застоял живот и редица сериозни проблеми със здравето. Затова, ако се намирате в подобно положение, е добре сериозно да се замислите при избора на стол. И защо той да не бъде ергономичен?

Ергономичният стол

Както споменахме, при хора в седнало положение, с предпоставки за увреждане на здравословното състояние е необходимо специално решение при избора на стол. Ако разгледате спецификата на ергономичния вариант, ще откриете, че се е наблегнало на взаимодействието на седящия човек и неговото взаимодействие с работата, в специфични работни условия.

Друг важен принцип, който трябва да се придвиди е, че един тип стол, не може да пасне с физическата форма на всеки човек. Не трябва да се създава излишно напрежение, във която и да е част от тялото на седящия. Да не се нарушава удобството, като се пренебрегват малки детайли от правилното разположение, за сметка на друга част от тялото. Това е решаваща предпоставка при избора на стол, тъй като съотношението на торса спрямо краката, не може да бъде определяща мерна единица и в процеса на работа, може да се измени.

Типове столове

Еднакъв тип стол не е подходящ за различен род работа. Работещите на компютър, например, имат нужда от определени изисквания при седене, за разлика от промишлените работници или стоматолозите.

Има точни характеристики за столовете, независимо от начина им на употреба. Някой са с регулеруема височина, напасваща се с дължината на краката на седящия, съответно за ниски или високи работници.

Стола трябва също да бъде правилно поддържан, независимост от начина и степента му на експлоатация.

Облегалката, трябва да притежава правилна регулировка, вертикална на посоката на седене. Дълбочината играе много важна роля при хора с различна височина. И на последно място, но не последно по важност, е опората на стола, тя трябва да се държи поне на пет точки.

Изборайте стола внимателно 

Затова когато избирате стол, независимо, дали е ергономичен, преценявайте добре индивидуалните си навици, съобразявайте се спрямо правилната поза и баланса на седене. И не забравяйте, че и дизайна на стола, ще е част от красотата на работното ви място.


Подобни мебелни новини:

Мебелни продукти със същите тагове:  стол столове съвети за стола полезно за столовете мебели обзавеждане мебелите ергономичен стол Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 31 август 2009 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+