Офис мебел за офиси

Офис мебели, офис мебел

Запази във фаворитиСиндикация

Мебели от Мебелите RSS 2.0
История на мебелите: история на леглото Печат Е-мейл
Новини за мебел - Мебели и обзавеждане от мебелите

История на мебелите: история на леглото

Може би, когато избирате легло, като мебел, първата ви асоциация наклонява към място за сън, но вероятно не сте се замисляли, че в продължение на векове, леглото е считано за най-важната част от мебелите в дома, като дори е придобило статут на символ. В Древен Египет, леглото също е било повече от място за спане. Там са се провеждали различни социални забавления или е използвано като място за ядене на храна.

Според кратката история на леглата, "Най-ранните легла са плитки сандъци, в които първият опит за мека основа е представлявал въжета простряни в дървена рамка."

Матраци

А матракът е бил изграден от "торба" запълнена със слама или вълна, покрита в обикновен, евтин плат.

В средата на 18-ти век, от станата за облягане е поставен качествени лен или памук. Желязото и стоманата заменят дървените рамки на матрака чак към края на 19 век.

Водни легла

Първите пълни с вода легла, се използват в Персия преди повече от 3600 години. През 1873 г. сър Джеймс Пейджет в болница Свети Вартоломей представи съвременното водно легло проектирана от Нийл Aрнот за лечение на язви. До 1895 няколко водни легла са били продадени чрез поръчка по пощата от британския магазин. Те приличали на много големи бутилки гореща вода. Поради липса на подходящи материали, водното легло не получло широко използване до 1960 година, след изобретяването на винила.

Сгъваемо легло - Леглото на Мърфи Вили

Леглото на Мърфи идва като идея през 1900 година и е изобретено от американеца Уилям Лорънс Мърфи (1876-1959) от Сан Франциско. Той използва метод за спестяване на място, като сгъва леглото в стената и в килера. Уилям Лорънс Мърфи формира компанията Мърфи Вили в Ню Йорк, втората най-стара компания за производство на мебели в САЩ. Мърфи патентова своето легло през 1908 г под името "Ин а Дор", обаче в последствие то не е представено от търговската марката "Мърфи Вили". 

Ние в Мебелите.Нет изработваме всякакви видове легла от дърво по поръчка а също и стандартни модели. 


Мебелни продукти със същите тагове:  легло история на мебелите история на леглото развитие на леглата матраци водни легла сгъваемо легло матрак Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 31 август 2009 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+