Офис мебел за офиси

Запази във фаворитиСиндикация

Избор на тапицерия за мебели, за собствениците на домашни любимци Печат Е-мейл
Новини за мебел - Мебели и обзавеждане от мебелите

Избор на тапицерия за мебелите

Изборът на най-добрата тапицерия, може да е малко сложен, когато имате вкъщи кучета или котки, като домашни любимци. Въпреки, че вероятно изпитвате огромна симпатия и привързаност към вашата  котка или куче, вероятно сте се и замисляли, че не по-малко любимият ви диван е в техните ръце. Дори и когато не се опитва да унищожи тапицерията ви съзнателно, е възможно просто чрез катерене,  ходене или просто седени, е възможно вашият домашен любимец да причини доста повреди по иначе удобното ви кресло.

Ето и някои проблеми, с които може да се наложи да се бори докато вашият любимец припка наоколо:

  • Нокти и драскотини.
  • Козина прилепена към тапицерия.
  • Черени петна.

Макар че трябва да помислите за дресировката на вашия домашен любимец ( при котки практиката показва, че тове е доста трудно), по удачният вариант е да изберете  тапицерия, по-приятелски настроена към вашите домашни любимци.

Възможностите за избор са две:

Мебели от кожа

Кожата може да се противпостави и на най-буйните домашни любимци. Върху нея, те могат седят или спят, без да се тревожите, че това ще предизвика някаква сериозна повреда на тапицерията ви. Космите също не прилепва към нея, а петната и мръсотията се почистват много лесно. Кучетата е възможно да оставят дупки в нея, но те обикновено не са много забележими.

Микрофибър и мебели

Микрофибърът е синтетичен плат, който също е добър избор, просто защото лесно се поддържа и седи добре. Дори котешките нокти трудно оставят следи в него, тъй като неговата материя е здрава. Лесен е за почистване на петна и космите не се прилепват към него.

Някой шарени тъкани изглеждат по-добре, отколкото твърдите микробъри, но не е за препоръчване да купувате всяка материя, която е неустойчива и ноктите на вашия домашен любимец могат лесно да оставят следи. Избягвайте чупливите платове, като коприна, вълна или лен.


Подобни мебелни новини:

Мебелни продукти със същите тагове:  тапицерия за мебели тапицирана мебел мебелите обзавеждане мебели за домашни любимци тапицерии предимства тапицерии недостатъци Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 23 септември 2009 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+