Офис мебел за офиси

Запази във фаворитиСиндикация

Грижи, които трябва да полагаме за мебелите Печат Е-мейл
Новини за мебели - Мебели от Мартина Стил

ГРИЖИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОЛАГАМЕ ЗА МЕБЕЛИТЕ.

ГРИЖИ ЗА МЕБЕЛИТЕ ОТ МАСИВ.

Дървото е естествен материал познат и използван още от дълбока древност за изработката на мебели и все още безспорно е считан за най-добър за тази цел. Без значение дали се отнася за обикновени мебели или за модерен дизайн, дървото с неговите произведения внася чувство на комфорт и стил в нашият дом.

Дългогодишното използване и съхранение на мебелите от масив се състой в правилното поддържане. Не се ли поддържат, масивните мебели неизменно започват да се захабяват и износват. Без значение е дали мебелите са скъпи или евтини,трябва да полагаме старание при поддръжката им,защото една мебел не се определя според цената а според нейното предназначение.

Една от основните причини за износването на мебелите е праха.Не допускайте наслояването на прах по мебелите и мебелните повърхности, редовното я почиствайте със сух парцал при наличието на петна с леко влажен, избягвайте мокри кърпи и гъби. Наслоената прах по повърхността на мебелите влизайки в контакт с влагата във въздуха спомагат за образуването на вредна маса, която от своя страна причинява гниенето на масивът, от които са направени мебелите.

Друг фактор влияещ отрицателно за качеството на мебелите е влагата. Влажността трябва да се подържа в нормални стойности,защото ниските стойности на влажност вредят на мебелите,а не само високите. Затова е желателно да се подържат идеални условия за мебелите,като помещенията се проветряват редовно,използвайте средства коригиращи влажността-това са и цветята и растенията. Добрата вентилация също удължава живота на мебелите.

В зависимост от степента на износване на мебелите и мебелните покрития добре е профилактично / веднъж годишно/да се нанася предпазен слой-боя, лак, растителни масла.

Поддържайте и почиствайте мебелите си, не оставяйте топли напитки и храна по тях. Проверявайте болтовете и сглобките на мебелите от време на време, и при необходимост пристягайте или подлепяйте При пренасяне и местене на мебели, избягвайте влаченето доколкото това е възможно. Запомнете, няма евтини и скъпи мебели, а има добре и зле подържани мебели, защото и най-скъпата мебел ако не се поддържа за няколко години тя ще се превърне в обикновен сандък.

Грижете се за мебелите, защото те от своя страна подчертават Вашият стил, характер и благосъстояние.


Подобни мебелни новини:

Мебелни продукти със същите тагове:  грижи мебели грижи за мебел мебели поддръжка на мебел поддръжка на мебели поддръжка на мебелите грижи за мебелите Copyright © Мебели в София от Мартина Стил, 2006-2010. Най-добрите мебелни продукти на най-добра цена директно от производител.
Последна промяна на тази страница в нашия уеб сайт ( 14 май 2009 )
 
< Предишна   Следваща >

Страницата ни в Google+